(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya:Zamonaviy onkologiyaning asosiy muammolaridan biri — o‘sma (noplastik) kasalliklarning kelib chiqishi, rivojlanish mexanizmlari va ularni oldini olish yo‘llarini aniqlashdan iborat. O‘smalarning paydo bo‘lishida ko‘plab ichki va tashqi omillar ishtirok etadi. Ulardan eng xavflilari qatoriga kanserogen agentlar kiradi. Shu bilan birga, organizmning o‘z-o‘zini himoya qilish mexanizmlari, ya’ni o‘sma immuniteti ham bu jarayonda muhim rol o‘ynaydi.