(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Saraton kasalligining rivojlanishida ovqatlanish muhim rol o‘ynaydi. Noto‘g‘ri parhez, xususan, yog‘li, shakarli va qayta ishlangan oziq-ovqatlar iste’moli saraton xavfini oshirishi mumkin. Aksincha, antioksidantlarga boy sabzavot va mevalar, tolali mahsulotlar hamda sog‘lom yog‘ va oqsillar saratonning oldini olishga yordam beradi. To‘g‘ri ovqatlanish odatlarini shakllantirish orqali saraton xavfini kamaytirish va umumiy sog‘liqni yaxshilash mumkin. Ushbu maqola dietaning onkologik kasalliklarga ta’sirini va O‘zbekistondagi onkologik kasalliklarning statistik xolati tahlil qiladi va profilaktik tavsiyalarni taqdim etadi.