(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada raqamli iqtisodiyotning nazariy asoslari, metodologik yondashuvlari va zamonaviy amaliyoti tahlil qilingan. Raqamli texnologiyalarning iqtisodiy munosabatlarni transformatsiya qilishdagi roli, raqamli iqtisodiyotni o’rganishning metodologik jihatlari, shuningdek O’zbekistonda raqamli iqtisodiyotni rivojlantirish istiqbollari ko’rib chiqilgan. Tadqiqot natijalariga ko’ra, raqamli iqtisodiyot an’anaviy iqtisodiy paradigmalarni o’zgartirmoqda va yangi iqtisodiy modellarni shakllantirishga katta hissa qo’shmoqda. Maqolada raqamli iqtisodiyotning milliy iqtisodiyotga integratsiyasini tezlashtirish bo’yicha ilmiy asoslangan tavsiyalar taqdim etilgan. Abstract: This article analyzes the theoretical foundations, methodological approaches, and modern practices of the digital economy. The role of digital technologies in transforming economic relations, methodological aspects of studying the digital economy, as well as prospects for developing the digital economy in Uzbekistan are examined. According to the research results, the digital economy is changing traditional economic paradigms and making significant contributions to the formation of new economic models. The article presents scientifically based recommendations for accelerating the integration of the digital economy into the national economy. Аннотация: В данной статье проанализированы теоретические основы, методологические подходы и современная практика цифровой экономики. Рассмотрены роль цифровых технологий в трансформации экономических отношений, методологические аспекты изучения цифровой экономики, а также перспективы развития цифровой экономики в Узбекистане. Согласно результатам исследования, цифровая экономика меняет традиционные экономические парадигмы и вносит значительный вклад в формирование новых экономических моделей. В статье представлены научно обоснованные рекомендации по ускорению интеграции цифровой экономики в национальную экономику.