(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Raqamli iqtisodiyotning rivojlanishi zamonaviy biznes modellarining o‘zgarishiga va elektron tijoratning jadal taraqqiy etishiga olib keldi. Ushbu maqolada elektron tijoratning asosiy yo‘nalishlari, uning iqtisodiyotga ta’siri, texnologik innovatsiyalar bilan bog‘liq jihatlari va kelajakdagi rivojlanish istiqbollari tahlil qilinadi.Tadqiqot natijalari elektron tijoratning raqamli iqtisodiyotdagi o‘rnini tushunishga yordam beradi hamda kelajakdagi rivojlanish strategiyalarini belgilashda asos bo‘lib xizmat qiladi. Abstract: The development of the digital economy has led to changes in modern business models and the rapid development of e-commerce. This article analyzes the main directions of e-commerce, its impact on the economy, aspects related to technological innovations, and prospects for future development. The research results help to understand the role of e-commerce in the digital economy and serve as a basis for determining future development strategies. Аннотация: Развитие цифровой экономики привело к изменению современных бизнес-моделей и быстрому развитию электронной коммерции. В данной статье анализируются основные направления электронной коммерции, ее влияние на экономику, аспекты, связанные с технологическими инновациями, и перспективы будущего развития. Результаты исследования помогают понять роль электронной коммерции в цифровой экономике и служат основой для определения стратегий будущего развития.