(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Linux operatsion tizimining zamonaviy rivojlanish holati, ochiq kodli distributivlarning keng tarqalishi va eng ommabop distributivlar – Debian, Red Hat, Fedora, Gentoo, Slackware, Ubuntu va Doppix haqida batafsil ma’lumot berilgan. Har bir distributivning tarixiy yaratilish jarayoni, texnik afzalliklari, foydalanuvchi uchun qulaylik darajasi va amaliy qo‘llanilishi tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada Linuxning barqarorligi, xavfsizligi, moslashuvchanligi va ta’lim hamda server sohalaridagi ahamiyati ilmiy nuqtai nazardan baholanadi. Annotation: This article provides detailed information about the current state of development of the Linux operating system, the widespread use of open source distributions, and the most popular distributions - Debian, Red Hat, Fedora, Gentoo, Slackware, Ubuntu, and Doppix. The historical development process, technical advantages, user friendliness, and practical application of each distribution are analyzed. The article also evaluates Linux’s stability, security, flexibility, and importance in the educational and server industries from a scientific perspective. Аннотация: В статье представлена ​​подробная информация о текущем состоянии разработки операционной системы Linux, широком использовании дистрибутивов с открытым исходным кодом и наиболее популярных дистрибутивах — Debian, Red Hat, Fedora, Gentoo, Slackware, Ubuntu и Doppix. Анализируется исторический процесс создания, технические преимущества, удобство использования и практическое применение каждого дистрибутива. В статье также оценивается стабильность, безопасность, гибкость и важность Linux в образовательной и серверной отраслях с научной точки зрения.