(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Аннотация: Мақолада инновацион ғоялар ҳамда инновацион жараёнларнинг тушунчаси, келиб чиқиши, тарихи, ўрганилганлиги ва таълим тизимида тутган ўрни ва аҳамияти, уларни ривожлантириш учун таклифлар ва хулосалар, педагогик тизимнинг мазмуни, унинг ютуқ ва камчиликлари, ўқув жараёнидаги ўқитувчи ва ўқувчи ўртасидаги ўзаро муносабатлар, инновациялар, педагогик ва ахборот технологиялари ҳамда уларнинг таълим тизимидаги аҳамиятига бағишланган. Аннотация: В статье рассматриваются понятие, происхождение, история, изучение и значение инновационных идей и инновационных процессов в системе образования, предложения и выводы по их развитию, содержание педагогической системы, ее достижения и недостатки, посвящен взаимодействию педагога и ученика в образовательном процессе, инновациям, педагогическим и информационным технологиям и их значению в системе образования. Annotation: In the article, the concept, origin, history, study and importance of innovative ideas and innovative processes in the educational system, proposals and conclusions for their development, the content of the pedagogical system, its achievements and shortcomings, interaction between the teacher and the student in the educational process, innovations, pedagogical and information technologies and their importance in the educational system.