(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada raqamli ta’lim platfor,alarining samaradorligini oshirishda sun’iy intellect (SI) texnologiyalarining tutgan o’rni tahlil qilinadi.Ta’lim jarayonining shaxsiylashtirilishi,talabalar ehtiyojlariga moslashtirilgan o’quv materiallarining taqdim etilishi,baholash tizimining avtomatlashtirilishi kabi omillar SI yordamida samarali amalga oshirilmoqda.Shuningdek, sun’iy intellect yordamida real vaqt rejimida fikr-mulohaza taqdim etish, o’quvchilarning faoliyatini monitoring qilish hamda murabbiylarga yordam beruvchi intellectual yordamchilarini ishlab chiqish imkoniyatlari ko’rib chiqiladi. Annotation: This article analyzes the role of artificial intelligence (AI) technologies in increasing the efficiency of digital education platforms. Factors such as personalization of the educational process, the provision of learning materials tailored to students’ needs, and the automation of assessment systems are being effectively implemented with the help of AI. In addition, the article explores the possibilities of delivering real-time feedback, monitoring student activities, and developing intelligent assistants that support educators through the use of artificial intelligence. Аннотация: В данной статье анализируется роль технологий искусственного интеллекта (ИИ) в повышении эффективности цифровых образовательных платформ. Такие факторы, как персонализация учебного процесса, предоставление учебных материалов, адаптированных к потребностям студентов, и автоматизация системы оценивания, эффективно реализуются с помощью ИИ. Также рассматриваются возможности предоставления обратной связи в режиме реального времени, мониторинга учебной активности студентов и разработки интеллектуальных помощников для поддержки преподавателей.