(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Vatandan shirinroq narsa yoq. Mayli, ko‘pgina odamlar o‘zga yurtlarning qudrati-yu ajoyibotidan zavqlansin, imoratlarning dabdaba-yu vasvasasiga qoyil bolsin, lekin hamma Vatanini sevadi. O‘zga yurtning behisob mojizalarini ko‘pchilik ko‘rgan, ammo hech kim ularga mahliyo bo‘lib o‘z yurtini unutib qo‘ymagan. Negaki, ” Vatan” sozi odamga ham jasorat bag‘ishlaydi. Ulug‘ bobokalonimiz Zahiriddin Muhammad Bobur haqida so‘z borar ekan, uning tariximizda, adabiyotimizda beqiyos o‘rin tutganiga ahamiyat qaratish joiz. Ayniqsa, shoirning mumtoz she‘riyatimizda yangicha ruh – Vatan va unga bo‘lgan ishq ulug‘vorligi yo‘g‘rilgan she‘rlari diqqatga sazovordir. Zair Shoh nomi bilan ham tanilgan Bobur buyuk mo‘g‘ul imperatori va shoiri, Hindistondagi mo‘g‘ul imperiyasining asoschisi bo‘lgan. Uning ishida Vatanni sog‘inish elementlarini topish mumkin, chunki u o‘z vatanini Markaziy Osiyoda qoldirib, Hindistonni zabt etishga majbur bo‘lgan.