(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Mazkur maqolada xalqaro huquqiy tizimda xalqaro jinoyatlarni oldini olishdagi Birlashgan Millatlar Tashkilotining (BMT) roli, asosiy mexanizmlari va amalga oshirayotgan choralari chuqur tahlil qilingan. Xususan, BMTning xalqaro tinchlik va xavfsizlikni ta’minlash, inson huquqlarini himoya qilish va xalqaro adolatni qaror toptirishdagi sa’y-harakatlari misollar asosida yoritiladi. Maqolada BMT tuzilmalari – Xavfsizlik Kengashi, Xalqaro sud, Inson huquqlari kengashi va boshqa tashkilotlarning faoliyati tahlil qilinadi hamda xalqaro jinoyatlarning oldini olishdagi tizimli yondashuvlar o‘rganiladi.