(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotation Game-based learning (GBL) is a teaching strategy that incorporates game mechanics into the learning process to enhance student motivation, engagement, and retention. Research shows that GBL not only makes learning enjoyable but also improves cognitive skills such as problem-solving, critical thinking, and collaboration. This article explores the concept of game-based learning, its benefits, challenges, real-world applications, and the future of this educational approach. Annotatsiya O‘yinga asoslangan o‘qitish (GBL) — bu o‘quvchilarning motivatsiyasi, jalb qilinishi va materialni eslab qolishini oshirish uchun o‘yin elementlarini ta’lim jarayoniga kiritadigan ta’lim strategiyasidir. Tadqiqotlar shuni ko‘rsatadiki, GBL nafaqat o‘rganishni qiziqarli qiladi, balki muammoni hal qilish, tanqidiy fikrlash va hamkorlik kabi kognitiv ko‘nikmalarni ham rivojlantiradi. Ushbu maqolada o‘yinga asoslangan ta’lim tushunchasi, uning afzalliklari, muammolari, amaliy qo‘llanilishi va kelajagi ko‘rib chiqiladi. Аннотацияa Обучение на основе игры (GBL) — это педагогическая стратегия, которая включает игровые механики в учебный процесс для повышения мотивации, вовлечённости и запоминания учащихся. Исследования показывают, что GBL не только делает обучение увлекательным, но и развивает когнитивные навыки, такие как решение проблем, критическое мышление и сотрудничество. В данной статье рассматриваются понятие игрового обучения, его преимущества, сложности, практическое применение и будущее этого подхода.