(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Oʻzbekiston milliy musiqiy merosi, xususan, xalq cholgʻu asboblarining tarixi, rivojlanish bosqichlari va ularning bugungi kundagi ahamiyati yoritilgan. Unda an’anaviy va zamonaviy cholgʻu asboblari, ularning ijrochilik maktablari va musiqiy toʻgaraklar orqali yosh avlodga yetkazilishi haqida soʻz boradi. Maqolada shuningdek, musiqiy san’atga katta hissa qoʻshgan taniqli hofizlar va sozandalar faoliyati ta’riflanadi. Oʻzbek musiqasi orqali milliy qadriyatlar, estetik ruh va madaniy merosni asrab-avaylash gʻoyasi ilgari suriladi.