(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu ilmiy ishda Sharq xalqlarining qadimiy torli cholg‘ularidan biri — dutorning kelib chiqishi, tuzilishi va rivojlanish bosqichlari o‘rganilgan. Dutorning tarixiy ildizlari, shakl va ijro uslublaridagi farqlari, turli hududlarda qo‘llanilish xususiyatlari yoritilgan. Shuningdek, zamonaviy dutorlar oilasi va ularning ta’lim jarayonidagi ahamiyati haqida ma’lumotlar keltirilgan. Tadqiqot natijasi sifatida dutorning o‘zbek xalq musiqasidagi o‘rni va uslubiy maktablari alohida ta’kidlangan.