(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Ushbu maqolada suyak destruksiyasi jarayonlarini vizualizatsiya qilishda qo‘llaniladigan asosiy diagnostik usullar – rentgenografiya, kompyuter tomografiyasi (KT), magnit-rezonans tomografiya (MRT), radionuklid sintigrafiyasi va pozitrion-emission tomografiya (PET) tahlil qilinadi. Har bir usulning afzallik va chegaralari, ayniqsa onkologik kasalliklar fonida suyak destruksiyasini erta aniqlashdagi o‘rni yoritilgan. This article analyzes the main diagnostic methods used to visualize bone destruction processes - radiography, computed tomography (CT), magnetic resonance imaging (MRI), radionuclide scintigraphy and positron emission tomography (PET). The advantages and limitations of each method are highlighted, especially their role in early detection of bone destruction against the background of oncological diseases. В данной статье анализируются основные диагностические методы, используемые для визуализации процессов деструкции костей - рентгенография, компьютерная томография (КТ), магнитно-резонансная томография (МРТ), радионуклидная сцинтиграфия и позитронно-эмиссионная томография (ПЭТ). Освещены преимущества и ограничения каждого метода, особенно их роль в раннем выявлении деструкции костей на фоне онкологических заболеваний.