(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotation.Relay protection and automatic equipment play a crucial role in ensuring the safety of electrical systems in substations. Relay protection quickly detects faults in electrical circuits, isolates them, and takes necessary actions to protect the system from harmful effects. The main functions of this system involve detecting short circuits, high currents, and other faults, and implementing corrective measures. Types of relay protection include computer-based systems, overcurrent protection, fault detection for short circuits, and automatic system control. Annotatsiya. Rele himoyasi va avtomatik uskunalar podstansiyalardagi elektr tizimlarining xavfsizligini ta’minlashda muhim rol o’ynaydi. Rele himoyasi elektr tarmoqlarida yuzaga kelgan nosozliklarni tezda aniqlab, zararli ta’sirlardan himoya qilish uchun avtomatik tarzda tizimni izolyatsiya qiladi. Ushbu tizimning asosiy vazifalari qisqa tutashuvlar, yuksak oqimlar va boshqa nosozliklarni aniqlash va ularga qarshi chora-tadbirlar ko’rishdan iborat. Rele himoyasining turlari orasida kompyuter asosida ishlaydigan tizimlar, ortiqcha tokdan himoya qilish, qisqa tutashuvlarni aniqlash va avtomatik tizimni boshqarish kabilar mavjud.