(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada ingliz tilida erkin gapirish (speaking) ko‘nikmalarini baholashning samarali usullari yoritilgan. Gapirish kompetensiyasini baholashda og‘zaki imtihonlar, muloqotga asoslangan topshiriqlar, baholash mezonlari (fluency, accuracy, pronunciation, coherence) va o‘qituvchining subyektiv bahosiga asoslangan yondashuvlar tahlil qilinadi. Shuningdek, zamonaviy texnologiyalardan (audiovizual vositalar, onlayn platformalar) foydalanish orqali baholash jarayonining aniqligi va adolatliligini ta’minlash masalalari ko‘rib chiqiladi. Аннотация. В статье рассматриваются эффективные методы оценки беглости владения навыками говорения на английском языке. Анализируются подходы к оценке говорения, включающие устные экзамены, задания на коммуникацию, критерии оценки (беглость, точность, произношение, связность) и субъективные оценки преподавателя. Также рассматриваются вопросы обеспечения точности и справедливости процесса оценки за счет использования современных технологий (аудиовизуальные средства, онлайн-платформы). Abstract. This article discusses effective methods for assessing fluency in English speaking skills. Approaches to assessing speaking competence, including oral exams, communication-based tasks, assessment criteria (fluency, accuracy, pronunciation, coherence), and teacher-based subjective assessments, are analyzed. Issues of ensuring the accuracy and fairness of the assessment process through the use of modern technologies (audiovisual tools, online platforms), are also considered.