(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA: Ushbu maqola mavzusining dolzarbligi, islom dini tinchlikparvar, bag‘rikenglik mohiyati, diniy mutaassiblik, ekstremizm xamda terrorizmning salbiy jihatlari keng qamrovli ma’lumotlar va dalillar asosida bayon qilingan. O‘zbekiston Respublikasi fuqarolarida ekstremizm va terrorizmning huquqiy tushunchasi, ekstremizm va terrorizm mamlakatimizda vujudga kelishi va bugungi kundagi holati, diniy ekstremistik va terroristik tashkilotlar va oqimlarning mamlakatimizdagi harakatlari, terroristik harakatlar oqibatida kelib chiqqan talafotlar va zararlar, fuqarolarni huquqiy ong va madaniyatni oshirish, diniy ekstremizm va terrorizmga qarshi mafkuraviy immunitetni shakllantirishga ​​qaratilgan ishlar yoritib berilgan. ABSTRACT: This article discusses a wide range of issues related to the effective fight against terrorism and extremism in the context of modern globalization and the ongoing transformation of international and regional conflicts. АННОТАЦИЯ: В данной статье рассматривается широкий круг вопросов, связанных с эффективной борьбой с терроризмом и экстремизмом в условиях современной глобализации и происходящей трансформации международных и региональных конфликтов.