(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bugungi kunda mamlakatimizda sud-huquq sohasida olib borilayotgan islohatlar, jamiyat hayotida umumyurisdiksiya sudlarining ahamiyati, sud tizimida kutilayotgan yangicha o’zgarishlar va soha rivojida olib borilayotgan chora-tadbirlar haqida so’z boradi. Shuningdek, mazkur maqolada “O‘zbekiston – 2030” strategiyasining 5 ta ustuvor yo‘nalishlari, sudlar faoliyatiga sun’iy intellekt texnologiyalarini joriy etishi, “SMART SUD”, “Raqamli sud” konsepsiyalari asosida ishlarni bosqichma-bosqich to‘liq elektron shaklda yuritish, “Sudyalar maqomi to‘g‘risida” Qonun ishlab chiqish kabi dolzarb mavzular o’rin olgan.