(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya Oqsillar yoki protein molekulalari – sut kislotalar qoldiqlaridan tashkil topgan murakkab moddalar hisoblanadi. Suv va tuzli eritmalarda eruvchanligiga qarab, oqsillar quyidagi yetti guruhga boʻlinadi: albulinlar, globulinlar, glutaminlar, gistonlar, prolaminlar, protaminlar va skleroproteinlar. Shuningdek, pepsin, tripsin, ximotripsin va papain kabi proteolitik fermentlar ham proteinlarga kiradi. Protein atamasi koʻpincha oqsillarning sinonimi sifatida ishlatiladi. Nuklein kislotalar, polinukleotidlar — nukleotidlar qoldigʻidan hosil boʻlgan yuqori molekulali organik birikmalar. Nuklein kislotalar tarkibiga qanday uglevod — dezoksiriboza yoki riboza kirishiga qarab dezoksiribonuklein kislota va ribonuklein kislotalarga boʻlinadi. Abstract Proteins or protein molecules are complex substances consisting of lactic acid residues. Depending on their solubility in water and salt solutions, proteins are divided into the following seven groups: albumins, globulins, glutamines, histones, prolamins, protamines and scleroproteins. Proteolytic enzymes such as pepsin, trypsin, chymotrypsin and papain are also included in proteins. The term protein is often used as a synonym for proteins. Nucleic acids, polynucleotides - high molecular weight organic compounds formed from nucleotide residues. Depending on which carbohydrate - deoxyribose or ribose - is included in the composition of nucleic acids, they are divided into deoxyribonucleic acid and ribonucleic acid. Аннотация Белки или белковые молекулы — сложные вещества, состоящие из остатков молочной кислоты. В зависимости от растворимости в воде и солевых растворах белки делятся на следующие семь групп: альбумины, глобулины, глистамины, гистоны, проламины, протамины и склеропротеины. К белкам также относятся протеолитические ферменты, такие как пепсин, трипсин, химотрипсин и папаин. Термин белок часто используется как синоним белков. Нуклеиновые кислоты, полинуклеотиды — высокомолекулярные органические соединения, образованные из остатков нуклеотидов. В зависимости от того, какой углевод — дезоксирибоза или рибоза — входит в состав нуклеиновых кислот, их делят на дезоксирибонуклеиновые и рибонуклеиновые кислоты.