(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktabgacha ta’lim sohasida zamonaviy pedagogik texnologiyalarning qo‘llanilishi, ularning ta’lim samaradorligi va bolalarning rivojlanishiga ta’siri ilmiy asosda tahlil qilinadi. Maktabgacha yoshdagi bolalar uchun interaktiv metodlar, o‘yin usullari, multimedia vositalari va individual yondashuvning ahamiyati ochib beriladi. Shuningdek, pedagoglarning zamonaviy texnologiyalarni qo‘llash bo‘yicha malakasini oshirishning muhimligi, davlat va jamiyat tomonidan qo‘llab-quvvatlash zarurati ko‘rsatib o‘tiladi. Mamlakatimizda mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ham batafsil yoritiladi. Annotation: This article scientifically analyzes the use of modern pedagogical technologies in preschool education, their effectiveness, and their impact on children’s development. The importance of interactive methods, play techniques, multimedia tools, and individual approaches for preschool children is highlighted. The necessity of improving teachers’ qualifications in using modern technologies and the support from the government and society are also emphasized. Problems existing in our country and ways to solve them are thoroughly discussed. Аннотация: В данной статье научно анализируется применение современных педагогических технологий в дошкольном образовании, их эффективность и влияние на развитие детей. Особое внимание уделяется интерактивным методам, игровым технологиям, мультимедийным средствам и индивидуальному подходу к воспитанию дошкольников. Подчеркивается необходимость повышения квалификации педагогов в использовании современных технологий, а также поддержка со стороны государства и общества. Тщательно рассматриваются существующие в нашей стране проблемы и пути их решения.