(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktab yoshidagi bolalarda uchraydigan agressiv xatti-harakatlarning sabablari va ularni bartaraf etish usullari yoritilgan. Agressivlik – bu bolaning ijtimoiy muhitga, o‘z tengdoshlariga yoki kattalarga nisbatan namoyon qiladigan salbiy, ko‘pincha zarar yetkazishga qaratilgan xatti-harakatlaridir. Maktab muhitida bu holatlar o‘quvchilarning psixologik holatiga, o‘zlashtirish darajasiga va jamoadagi mavqeiga salbiy ta’sir ko‘rsatadi. Maqolada agressivlikning shaxsiy, oilaviy, maktabga oid va ijtimoiy omillari tahlil qilinadi. Bolaning hissiy holatini tushunish, zo‘ravonlikka moyillikni erta aniqlash va uni bartaraf etish psixologik xizmatning asosiy vazifalaridan biridir. Maktab psixologi, o‘qituvchi va ota-onaning o‘zaro hamkorligi orqali bolada ijobiy kommunikatsiya ko‘nikmalari, emotsiyalarni boshqarish va ijtimoiy moslashuvni rivojlantirish mumkin. Maqola davomida mavjud adabiyotlar, amaliy tadqiqotlar asosida agressivlikni kamaytirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maktab psixologlari uchun samarali metod va korreksion yondashuvlar keltiriladi. Annotation: The article discusses the aggressive behavior of school-age children, the means of their elimination and the methods of their elimination. Aggressiveness is manifested in the social environment, in relation to peers or adults, often causing harm. In a school environment, this situation can affect the psychological state of students, their level of mastery and their position in the team. The article analyzes the personal, personal, school-based and social life of aggression. It increases the emotional state of the child, early correction and development of aggression is one of the actions of the service. Through the cooperation of a school psychologist, teacher and parents, it is possible to provide support, manage emotions and develop social adaptation in a child. The article reviews the existing literature on the basis of practical support for aggressiveness. , effective methods and corrections are created for school psychologists. Аннотация: В статье рассматривается агрессивное поведение детей школьного возраста, средства его устранения и методы его устранения. Агрессивность проявляется в социальной среде, по отношению к сверстникам или взрослым, часто причиняя вред. В школьной среде эта ситуация может влиять на психологическое состояние учащихся, уровень их овладения и положение в коллективе. В статье анализируется личностная, личностная, школьная и общественная жизнь агрессии. Она повышает эмоциональное состояние ребенка, ранняя коррекция и развитие агрессии является одним из действий службы. Благодаря сотрудничеству школьного психолога, учителя и родителей возможно оказывать поддержку, управлять эмоциями и развивать социальную адаптацию у ребенка. В статье проводится обзор существующей литературы по основам практической поддержки агрессивности. , создаются эффективные методы и методы коррекции для школьных психологов.