(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada mas’uliyati cheklangan va aksiyadorlik jamiyatlarida kapitalni hisobga olishning muhimligi va asosiy tamoyillari tahlil qilindi. Kapital, har ikki turdagi jamiyatlar uchun iqtisodiy barqarorlik va rivojlanishning asosiy omili bo‘lib xizmat qiladi. Maqolada mas’uliyati cheklangan jamiyatlar (MCHJ) va aksiyadorlik jamiyatlari (AJ) o‘rtasidagi farqlar, ularda kapitalning tuzilishi, buxgalteriya hisobida hisobga olish usullari hamda moliyaviy hisobotlarda aks ettirilishi ko‘rib chiqildi. Shuningdek, maqolada kapitalni boshqarish jarayonida yuzaga keladigan muammolar va ularni hal qilish yo‘llari ko‘rib chiqildi. Kapitalning to‘g‘ri baholanishi va korxona moliyaviy resurslarni samarali taqsimlash korxonaning raqobatbardoshligini oshirishda muhim ahamiyatga ega ekanligi o‘rganildi.