(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics) taʼlimining biologiya fanida talabalarning mantiqiy fikrlash qobiliyati va amaliy ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi o‘rni ilmiy-nazariy hamda amaliy asosda yoritilgan. Maqolada zamonaviy taʼlim talablari asosida STEM metodikasining biologiya darslarida qo‘llanishi, fanlararo integratsiyani taʼminlashdagi ahamiyati va taʼlim samaradorligini oshirishdagi roli tahlil qilingan. Tadqiqot natijalari ushbu yondashuvning talabalarning kasbiy tayyorgarligini oshirish, muammoni hal qilish ko‘nikmalarini shakllantirishda samarali ekanligini ko‘rsatadi.