(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotasiya. Ushbu maqolada inklyuziv taʼlim texnologiyalarining mazmuni, mohiyati va amaliyotdagi ahamiyati yoritilgan. Maxsus ehtiyojga ega bolalar uchun taʼlim muhitini yaratish, ularning ijtimoiy integratsiyasini taʼminlash, teng imkoniyatlar asosida rivojlanishini qoʻllab-quvvatlovchi texnologik yondashuvlar tahlil qilingan. Shuningdek, oʻqituvchilarning tayyorgarligi, metodik vositalar, raqamli resurslardan foydalanish va dars jarayonini differensiallashtirishga doir ilgʻor tajribalar bayon etilgan. Maqolada inklyuziv taʼlimda pedagogik innovatsiyalar va axborot-kommunikatsiya texnologiyalarining tutgan oʻrni ham koʻrib chiqilgan. Аннотация: В данной статье раскрывается содержание и значение инклюзивных образовательных технологий, направленных на создание благоприятной учебной среды для детей с особыми образовательными потребностями. Рассматриваются технологические подходы, способствующие социальной интеграции учащихся и обеспечению равных возможностей в обучении. Освещаются вопросы подготовки педагогов, использование методических материалов, цифровых ресурсов, а также практики дифференцированного обучения. Особое внимание уделено роли педагогических инноваций и информационно-коммуникационных технологий в реализации инклюзивного образования. Annotation: This article explores the concept and significance of inclusive education technologies aimed at creating a supportive learning environment for students with special educational needs. It analyzes technological approaches that foster social integration and ensure equal learning opportunities. The paper highlights the importance of teacher preparedness, use of methodological tools, digital resources, and differentiated instruction. Special attention is given to the role of pedagogical innovations and information and communication technologies (ICT) in implementing inclusive education practices.