(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Paulo Koeloning “Alkimyogar” romanida insonning qanday taqdir egasi boʻlishi uning oʻz qoʻlida, degan qarash mavjud. Bu romanning boshidan oxirigacha Santyagoning sayohat-rivoyatlari orqali sehrli realizm uslubi asosida ochib berilgan. Taqdir Alloh tomonidan ato etilgan oliy haqiqat, mohiyatiga yetish uchun inson aniq maqsad toʻgʻri yoʻlidan chekinmasligi lozim. Oliy maqsad va unga eltuvchi yoʻl aniq boʻlmogʻi, unga yetishish uchun ruhan, ma’nan, jismonan tayyor turmogʻi lozim. Mazkur maqolada inson taqdiri uchun toʻsiqlarni yengib oʻtishi kerakligi aks etgan.