(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatasiya. Ushbu tadqiqot himoya gaz muhitida payvandlash texnologiyasini tahlil qiladi va gaz bilan himoyalangan payvandlash usullarining jarayonlari, afzalliklari hamda amaliy qo‘llanilishiga e‘tibor qaratadi. Tadqiqot inert va faol gazlarning yuqori sifatli payvand choklarini hosil qilish, ifloslanishni kamaytirish va payvandlangan birikmalarning mexanik xususiyatlarini yaxshilashdagi ro‘lini o‘rganadi. Metal inert gaz (MIG) va volfram inert gaz (TIG) payvandlash kabi asosiy texnikalar batafsil ko‘rib chiqilib, ularning qurilish, avtomobilsozlik va aerokosmik sanoat kabi sohalardagi samaradorligi yoritiladi. Shuningdek, ish xavfsizligi, uskunalar talablari va texnologik yangiliklar gaz muhitida payvandlash jarayonlarining samaradorligi va ishonchliligini oshirishda qanday ahamiyatga ega ekani tahlil qilinadi.