(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Giyohvandlik tushunchasining o‘ziga xos xususiyatlari va uning jamiyatga ta’siri yoritiladi. Giyohvand moddalar (narkotiklar)ni iste’mol qilishdan kelib chiqadigan sog‘liq muammolari, iqtisodiy zararlar, jinoyatlar va ijtimoiy izolyatsiya kabi salbiy oqibatlar haqida ma’lumot beriladi. Giyohvandlikning individual va jamiyatdagi omillarga qanday ta’sir ko‘rsatishi ham muhokama qilinadi. Giyohvandlikka qarshi siyosatning asosiy yunalishlari - profilaktika, reabilitatsiya, qattiq qonuniy nazorat, ta’lim va sog‘liqni saqlash tizimining roli keltiriladi. Ayrim davlatlarda bu borada olib borilayotgan siyosatlarning samarali bo‘lishi uchun qanday yondashuvlar zarurligi haqida so‘z yuritiladi.