(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Anotatsiya . Ushbu maqolada iqlim o‘zgarishi sharoitida manzarali, dorivor va shifobaxsh o‘simliklarni yangi hududlarga moslashtirish bo‘yicha zamonaviy yondashuvlar — biotexnologik, agrotexnik va ekologik monitoring usullari asosida tahlil qilinadi. Tadqiqotda bir nechta o‘simlik turlarining adaptatsiyasi amaliy jihatdan tekshirilgan. Аннотация. В статье рассматриваются современные подходы к интродукции декоративных и лекарственных растений в условиях изменения климата. Применены биотехнологические и агротехнические методы, а также экологический мониторинг. Проведена оценка адаптации растений в новых агроэкологических условиях. Abstract. This article analyzes modern approaches to the introduction of ornamental and medicinal plants under climate change conditions. Biotechnological, agrotechnical, and ecological monitoring methods were applied. Plant adaptability was evaluated in new agroecological environments.