(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Maqolada umumiy o‘rta ta’lim maktablarining musiqa darslarida vokal-xor malakalarini takomillashtirish yo‘llari, xonandalik ovozi, kuylash madaniyati, o‘quvchilarga musiqiy his-tuyg‘ularni shakllantirish, ma’naviy dunyosi, chuqur falsafiy va ijtimoiy tafakkuri hamda sharq mutafakkirlari Al-Farobiy, Ibn Sino, va yunon faylasufi Platonning musiqiy ta’limning axloqiy tarbiya bilan o‘zaro bog‘liqligi, shaxsning ma’naviy yetukligi haqidagi qimmatli fikrlari hamda O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining milliy musiqamizni rivoji to‘g‘risidagi qaroqlar ko‘rib chiqiladi. Аннотация: В статье рассматриваются путисовершенствованиявокально-хоровогомастерства на урокахмузыки в общеобразовательныхшколах,певческийголос,культурапения, формирование у учащихсямузыкальныхчувств,духовныймир,глубокоефилософскоеисоциальноемышление, а также труды восточныхмыслителейАль-Фараби,ибнСина,игреческогофилософаПлатона о взаимосвязимузыкальногообразованияснравственнымвоспитанием, о влиянии индивидуальногорассматриваютсяценныеразмышленияПрезидентаРеспубликиУзбекистанодуховнойзрелости и развитиинациональноймузыки. Annotation: the article examines ways of improving vocal-choral skills in music lessons of general secondary schools, singing voice, singing culture, formation of musical feelings for students, spiritual world, deep philosophical and Social Thought, and views on the development of national music by the president of the Republic of Uzbekistan and the Eastern thinkers Al-Farabi, Ibn Sina, and the Greek philosopher Plato