(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqolada ingliz tili grammatikasini mustaqil ravishda o‘rganishning samarali metodik yondashuvlari tahlil qilinadi. Unda o‘quvchilarning til o‘rganishga bo‘lgan individual ehtiyojlarini hisobga olgan holda, interaktiv vositalar, zamonaviy texnologiyalar, o‘quv materiallari va mustaqil mashq bajarish metodlari haqida so‘z yuritiladi. Shuningdek, ingliz tili grammatikasi bo‘yicha o‘z-o‘zini baholash va rivojlantirish imkoniyatlarini kuchaytiruvchi uslublar keltiriladi. Maqola til o‘rganishni mustaqil boshlaganlar hamda o‘qituvchilar uchun amaliy tavsiyalarni o‘z ichiga oladi. АННОТАЦИЯ: В данной статье рассматриваются эффективные методические подходы к самостоятельному изучению грамматики английского языка. Особое внимание уделяется индивидуальным потребностям учащихся, использованию интерактивных средств, современных технологий, учебных материалов, а также методам самостоятельного выполнения упражнений. Также приводятся способы, способствующие самооценке и развитию грамматических навыков. Статья содержит практические рекомендации как для самостоятельных изучающих, так и для преподавателей. ANNOTATION: This article explores effective methodological approaches to independent learning of English grammar. It focuses on the individual needs of learners, the use of interactive tools, modern technologies, learning materials, and techniques for completing self-study exercises. The article also discusses methods that enhance self-assessment and the development of grammatical skills. It provides practical recommendations for both independent learners and language teachers.