(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: O‘zbekiston Respublikasining mustaqilligini e’lon qilinishi mamlakat tarixida juda muhim va tarixiy voqea bo‘lib, bu hodisa nafaqat siyosiy o‘zgarishlarni, balki xalqimizning milliy o‘zligini anglash, o‘z taqdirini mustaqil belgilash istagini ifodalaydi. Mustaqillik g‘oyasi uzoq yillar davomida xalq ongida shakllangan bo‘lib, turli tarixiy bosqichlarda o‘zining turli ko‘rinishlarida namoyon bo‘lgan. Bu jarayon ko‘plab omillar, xususan, siyosiy, iqtisodiy, ijtimoiy va madaniy jihatlardan ta’sirlangan.