(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Kabel izolyatsiyasi energiya uzatish va elektr xavfsizligini ta’minlashda muhim rol o‘ynaydi. Zamonaviy kabellar ko‘pincha polimer asosli materiallar bilan izolyatsiyalanadi: polietilen (PE), polivinilxlorid (PVX), kauchuk va boshqalar. Sovuq muhitda (past haroratlarda) bu materiallar jismoniy va elektr xossalarini yo‘qotishi yoki o‘zgarishi mumkin. Ayniqsa, elektr mustahkamligi (ya’ni, teshilish kuchlanishi) va eskirishga chidamlilik past haroratda jiddiy sinovdan o‘tadi.