(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Maqolada tijorat banklari mablag‘larining milliy iqtisodiyotdagi o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Banklarning kredit siyosati, investitsiya faoliyati va moliyaviy vositalari orqali iqtisodiy o‘sishni qo‘llab-quvvatlashdagi roli o‘rganiladi. Tijorat banklarining kichik va o‘rta biznesni moliyalashtirish, infratuzilma loyihalarini qo‘llab-quvvatlash va iqtisodiy barqarorlikni ta’minlashdagi hissasi alohida e’tibor markazida. Shuningdek, raqamli bank xizmatlari va zamonaviy moliyaviy texnologiyalarning iqtisodiyotga ta’siri ko‘rib chiqiladi.