(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Maqolada sanoat korxonalarida ishlab chiqarish tuzilmasining shakllanishiga ta’sir etuvchi asosiy omillar tahlil qilinadi. Ishlab chiqarish tuzilmasiga bozor talablari, texnologik innovatsiyalar, xomashyo resurslari, moliyaviy imkoniyatlar va davlatning iqtisodiy siyosati kabi omillarning ta’siri o‘rganiladi. Sanoat korxonalarining ichki tashkiliy tuzilmasi, mehnat resurslari va raqamlashtirish jarayonlarining ishlab chiqarish samaradorligiga ta’siri haqida ma’lumotlar keltirilgan.