(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada chet el kapitali ishtirokidagi korxonalarning boshqarish mexanizmi va hususiyatlari tahlil qilinadi. Chet el investitsiyalari iqtisodiyotga jalb qilinganida, mahalliy va xorijiy aksiyadorlar o‘rtasida samarali boshqaruv tizimi va strategiyalarni ishlab chiqish zarurati yuzaga keladi. Maqolada bu turdagi korxonalarning kapital tuzilmasi, boshqaruv strukturalari, qaror qabul qilish jarayonlari, huquqiy va tartibga solish masalalari, moliyaviy va foyda taqsimoti, kadrlar boshqaruvi va texnologik innovatsiyalar kabi muhim jihatlari ko‘rib chiqiladi.