(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Fe’lning nisbat kategoriyasi tilshunoslikda fe’lning asosiy grammatik kategoriyalaridan biri sifatida muhim o‘rin tutadi. Ushbu maqolada o‘zbek tilida fe’lning nisbat kategoriyasi, uning turlari, shakllari va funksiyalari keng yoritiladi. Nisbat kategoriyasining faol va majhul shakllari, ularning morfologik va sintaktik xususiyatlari, shuningdek, o‘zbek tilining boshqa turkiy tillar bilan qiyosiy jihatlari tahlil qilinadi. Maqola fe’lning nisbat shakllarining nutqda qo‘llanilishi, semantik va stilistik ahamiyati hamda zamonaviy o‘zbek adabiy tilidagi o‘ziga xos xususiyatlariga e’tibor qaratadi. Bundan tashqari, ushbu kategoriyaning o‘zbek tilidagi rivojlanish tendensiyalari va ta’lim jarayonidagi o‘rni muhokama qilinadi.