(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Maqolada sanoat korxonalarida ishlab chiqarish tuzilmasining mohiyati va uning asosiy tarkibiy qismlari tahlil qilinadi. Ishlab chiqarish tuzilmasining tushunchasi, uning shakllanish prinsiplari va funksional elementlari, jumladan, asosiy va yordamchi ishlab chiqarish jarayonlari, infratuzilma va tashkiliy boshqaruv tizimlari ko‘rib chiqiladi. Korxona faoliyatining samaradorligiga ta’sir etuvchi ichki va tashqi omillar, shuningdek, ishlab chiqarish tuzilmasining iqtisodiy va texnologik jihatlari o‘rganiladi.