(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Bugungi kunda farmatsevtika sanoatining rivojlanishi zamonaviy ilm-fan yutuqlariga, ayniqsa, tibbiy kimyo sohasiga chambarchas bog‘liq. Tibbiy kimyo — bu kimyo fanining bir tarmog‘i bo‘lib, u biologik faol moddalarni, ya’ni dori vositalarini yaratish, ularning tuzilmasi, xossalari va organizmdagi ta’sir mexanizmini o‘rganadi. Mazkur soha zamonaviy davolash usullarining ilmiy asosiga aylangan bo‘lib, yangi, samarali va xavfsiz dori preparatlarini yaratishda muhim o‘rin egallaydi.