(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya : Suyak zichligi kamayishi – bu suyak massasining va mustahkamligining kamayishi bilan kechadigan holat bo‘lib, uni tibbiyotda osteopeniya va uning og‘ir ko‘rinishi – osteoporoz deb ataladi. Ushbu patologik jarayon natijasida suyaklar mo‘rtlashadi, bu esa ularning sinuvchanligini oshiradi. Kasallik odatda sekin rivojlanadi va dastlabki bosqichlarda hech qanday belgilar bilan namoyon bo‘lmasligi mumkin. Shu sababli, bu holat "jim epidemik" deb ham ataladi.