(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqola kompyuter viruslari, ularning qanday ishlashi,viruslarning boshqa zararli dasturlardan farqi hamda ular bilan qanday kurashish haqida, viruslarga qarshi kurashish usullari hamda antivirus dasturlaridan foydalanish, xavfsizlik choralariga amal qilish, ma’lumotlarni zaxiralash va foydalanuvchi madaniyatining ahamiyati muhokama qilinadi. Kompyuter xavfsizligini ta’minlash bugungi kunda nafaqat texnik, balki ijtimoiy va iqtisodiy jihatdan ham dolzarb masala ekanligi ta’kidlanadi. Bundan maqsad foydalanuvchilarda raqamli xavfsizlik bo‘yicha ongni shakllantirish va viruslarga qarshi samarali kurashish yo‘llarini ko‘rsatishdir.