(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada huquqiy atamalarning paydo bo’lishi, rivojlanishi va boyishining asosiy manbalari tahlil qilinadi. Tarixiy jarayonlar, ijtimoiy-iqtisodiy omillar, boshqa tillardan o’zlashtirish, huquqshunoslik fanining rivojlanishi kabi omillar huquqiy leksikaning boyishida qanday rol o’ynashi batafsil ko’rib chiqiladi. Maqolada huquqiy terminologiyaning aniqligi va bir xilligini ta’minlash masalalari ham muhokama qilinadi.