(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada Farg’ona vodiysining markaziy shaharlaridan biri sanaluvchi Marg’ilon shahri, uning paydo bo’lishi, etimologiyasi haqida so’z boradi. Marg’ilon shahrining qisqacha tarixi mavjud adabiyotlar tahlili va ma’lumotlari asosida, atroflicha yoritib berildi.