(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Tijoratlashtirish aslida mulkchilik (innovatsiya) ob’ektini savdo orqali foydaga aylantirish jarayoni. Yoki tijoratlashtirish deganda uni sotishdan yoki o‘zi ishlab chiqarishida ishlatishdan daromad olish tushuniladi. Shuningdek, ular tijoratlashtirishni ilmiy tadqiqotlar va ishlanmalar natijalarini o‘z vaqtida bozorda mahsulot va xizmatlarga aylantirish jarayoni deb ta’riflaydilar. Boshqacha qilib aytganda, tijoratlashtirishni innovatsion mahsulotlarni bozorga chiqarish jarayoni deb tasavvur qilish mumkin.