(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Moliyaviy boshqaruv har qanday korxonaning muvaffaqiyatli faoliyat yuritishi uchun muhim ahamiyatga ega. U moliyaviy resurslarni rejalashtirish, nazorat qilish va tahlil qilish jarayonlarini o’z ichiga oladi. Zamonaviy iqtisodiy sharoitlarda korxonalar o’z moliyaviy holatini yaxshilash va raqobatbardoshligini oshirish uchun samarali moliyaviy boshqaruvni tashkil etishlari zarur. Ushbu maqolada korxonalarda moliyaviy boshqaruvni tashkil etishning asosiy jihatlari, vazifalari, tamoyillari va zamonaviy tendensiyalari haqida ma’lumotlar berilgan. Аннотация: Управление финансами важно для успешной работы любого предприятия. Он включает в себя процессы планирования, контроля и анализа финансовых ресурсов. В современных экономических условиях предприятиям необходимо организовать эффективный финансовый менеджмент для улучшения своего финансового положения и повышения конкурентоспособности. В данной статье представлена ​​информация об основных аспектах, задачах, принципах и современных тенденциях организации финансового управления на предприятиях. Abstract: Financial management is important for the successful operation of any enterprise. It includes the processes of planning, control and analysis of financial resources. In modern economic conditions, it is necessary for enterprises to organize effective financial management in order to improve their financial situation and increase their competitiveness. This article provides information on the main aspects, tasks, principles and modern trends of organization of financial management in enterprises.