(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotation: This article notes the childhood of Maqsud Shaykhzoda, an Azerbaijani artist, who has a special place in Uzbek literature, not only as a poet, but also as a strong playwright, literary scholar and educator. It is about the artist’s love of literature, his first poem and his student years. His pedagogical activity, modern works, the artist’s attitude to the time are reflected. Аnnotatsiya: Ushbu maqolada ozarboyjonlik ijodkor, oʼzbek adabiyotida oʼziga xos oʼringa ega, nafaqat shoir, balki kuchli dramaturg, adabiyotshunos olim, pedagog Maqsud Shayxzodaning bolaligi haqida qaydlar keltiriladi. Ijodkorning adabiyotga muhabbati, ilk sheʼri va talabalik yillari toʼgʼrisida soʼz boradi. Pedagogik faoliyati, zamona zayli bois yaratilgan asarlari, ijodkorning davrga munosabati aks ettiriladi.