(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: CO2 gidrogenatsiyasidan engil olefinlarning to’g’ridan-to’g’ri oziqlanishi uning CO2 emissiyasini kamaytirishdagi muhim roliga katta qiziqish uyg’otdi. Biz bu yerda sezilarli darajada samarali, mustahkam va ko‘p funksiyali NiCu/CeO2-YUKS katalizatorini o‘rganamiz, CO2ni selektivligi 78,2% gacha (C2H4 ¼ 22,7%, C3H6 ¼ 35,5% va C4H8 %) ¼ 18 .4 ga to‘g‘ridan-to‘g‘ri engil olefinlarga aylantira oladi. Optimal reaktsiya sharoitida CO selektivligi 65% dan past bo’ladi. Katalizatorning fizik-kimyoviy tavsifi BET, NH3-TPD, H2-TPR, XRD, TEM va SEM usullari yordamida amalga oshirildi. YUKS va NiCu/CeO2 ning rentgen nurlari diffraktsiya naqshlari bilan solishtirganda, kompozitsion ikkala namunaning barcha xarakterli rentgen nurlari diffraktsiya cho’qqilarini ko’rsatdi. Bundan tashqari, bizning ishlab chiqilgan gibrid katalizatorimiz ham foydali katalitik barqarorlikka ega, u 90 soat davomida aniq faollikni yo’qotmasdan ishlashi mumkin.