(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Аннотация: Ушбу мақолада Хоразм анъанавий мисгарлик санъатининг халқ ижтимоий ва маданий ҳаётидаги ўрни ҳамда мис буюмларнинг оддий турмуш эҳтиёжлари билан боғлиқ ҳолда вужудга келиши ҳақида маълумот бериб ўтилган. Шунингдек, ҳар бир буюмнинг шакли, ўзига хос маънолари, уларни ясашда қўлланилган техника ва технологиялар мақоладан ўрин олган. Аннотация: В этой статье представлена информация о роли традиционной медной чеканки Хорезма в социальной и культурной жизни народа, а также о возникновении медных изделий в связи с потребностями повседневной жизни. В статье также описывается форма каждого изделия, его уникальные значения, техники и технологии, использованные при их создании.Annotation: This article provides information about the role of traditional Khorezm coppersmithing art in the social and cultural life of the people, as well as how copper items emerged in connection with everyday household needs. It also covers the shape and unique meanings of each item, as well as the techniques and technologies used in their production.