(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy gen tahrirlash texnologiyalarining (CRISPR/Cas9, TALEN, ZFN va boshqa) nazariy asoslari, amaliy qo‘llanilishi hamda biologiya va tibbiyot sohalaridagi o‘rni yoritiladi. Genetik kasalliklarni davolash, o‘simlik navlarini yaxshilash, va hayvonlar naslini optimallashtirishda bu metodlarning afzalliklari va cheklovlari tahlil qilinadi