(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Mazkur maqolada agrosanoat integratsiyasi va agrobiznes shular qatorida zamonaviy iqtisodiyotning asosiy tuzilmalari sifatida namoyon bo‘ladi. Qishloq xo‘jaligi har qanday mamlakat iqtisodiyotining asosiy tarmoqlaridan biri hisoblanadi. O‘zbekistonda agrar sohani modernizatsiya qilish, bozor mexanizmlarini joriy etish va agrobiznesni rivojlantirish borasida keng ko‘lamli islohotlar amalga oshirilmoqda. Bu islohotlar agrar munosabatlarning mazmuni va shaklini o‘zgartirib, fermerlar va agrobiznes subyektlari uchun yangi imkoniyatlar yaratmoqda. Mamlakatimizda amalga oshirilayotgan islohotlar jarayonida agrar sohaning rivojlanishi alohida e’tiborga ega. В этой статье агропромышленная интеграция и агробизнес рассматриваются среди них как основные структуры современной экономики. Сельское хозяйство считается одной из основных отраслей экономики любой страны. В Узбекистане осуществляются масштабные реформы в области модернизации аграрной сферы, внедрения рыночных механизмов и развития агробизнеса. Эти реформы меняют содержание и форму аграрных отношений, открывая новые возможности для фермеров и субъектов агробизнеса. В ходе проводимых в нашей стране реформ развитию аграрной сферы уделяется особое внимание. In this article, agro-industrial integration and agribusiness are considered among them as the main structures of the modern economy. Agriculture is considered one of the main economic sectors of any country. Uzbekistan is implementing large-scale reforms in the field of modernization of the agricultural sector, the introduction of market mechanisms and the development of agribusiness. These reforms are changing the content and form of agrarian relations, opening up new opportunities for farmers and agribusiness entities. During the ongoing reforms in our country, special attention is paid to the development of the agricultural sector.