(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Annotatsiya: Mazkur ilmiy maqolada Vatan tushunchasining falsafiy, tarixiy va ijtimoiy mohiyati, uni himoya qilish masalasi jamiyat va har bir fuqaroning muqaddas burchi sifatida yoritiladi. Vatanni sevish, uni asrab-avaylash, tinchligini saqlash — milliy g‘urur va fuqarolik mas’uliyatining asosiy ko‘rinishlaridan biri ekanligi ta’kidlanadi. Maqolada shuningdek, yosh avlodda vatanparvarlik tuyg‘usini shakllantirish, harbiy-ma’naviy tarbiyaning o‘rni, mamlakat xavfsizligi va mustaqilligini ta’minlashdagi har bir fuqaroning roli tahlil qilinadi. Tarixiy tajriba, zamonaviy siyosiy jarayonlar hamda O‘zbekiston Respublikasining huquqiy hujjatlari asosida vatanni himoya qilish g‘oyasining dolzarbligi asoslab beriladi.