(untitled) (Лучшие интеллектуальные исследования, 2025)
Mazkur maqolada aniq fanlar — matematika, fizika, kimyo va biologiya kabi fanlarni o‘qitishda amaliy mashg‘ulotlarning o‘rni va ahamiyati yoritilgan. Amaliy mashg‘ulotlar o‘quvchilarning nazariy bilimlarini mustahkamlash, ularni real hayotdagi jarayonlar bilan bog‘lash hamda fanda mustaqil fikrlash va tadqiqot olib borish ko‘nikmalarini shakllantirishda muhim vosita hisoblanadi. Maqolada zamonaviy ta’lim texnologiyalari asosida tashkil etilgan amaliy mashg‘ulotlarning samaradorligi tahlil qilinadi hamda ularni tashkil etishda o‘qituvchining roli va metodik yondashuvlari haqida fikr yuritiladi.